Lagarbete även utanför banan…

”Välkomna, på med vit kökskjorta och förkläde så samlas vi inne i köket”. Tiden för citatet är den 17 november ca 16.00 och orden är Eva Racines. Lördagen den 17 blev vi i SAIKs A-lag nämligen inbjudna till Racines Catering & Matstudio för att laga lite mat. Eller lite och lite, konceptet gick ut på att vi skulle laga en tre-rätters middag till oss, spelartjejer/fruar samt våra ledare. Sammanlagt tror jag att det var mat till 36 personer.

Bilden ovan är tagen precis innan kvällen kom att ta fart på allvar med lite information från kökschef Shane Racine. Som ni ser är det ett glatt men förväntansfullt gäng som är samlat. Efter ett tag fick gruppen frågan vilka som var bäst i köket och givetvis dök mitt & Johan Löfstedts namn upp. För egen del så vet jag inte om jag är någon stjärna i köket, jag tycker det är kul att laga till andra och speciellt när man är ett gäng såhär. Men annars så glider jag nog lite på en framgångsvåg genom vårt lilla ”Kvart över sju hos mig”. Dock inte mig emot.

Vi delades in i par där alla par fick ett ansvarsområde till den slutliga middagen. Påföljden av att jag och Löken (läs Johan Löfstedt) framröstades som de bästa kockarna var att vi nu skulle få ta oss an kvällens svåraste uppgift. På vår lott föll nämligen friterade crabballs. Om det var middagens svåraste eller inte kan jag inte svara på, vi stötte inte på några större hinder. Vi startade med att finhacka kräftstjärtarna och räkorna för att sedan lägga dem i en stor bunke. Därefter tillsatte vi några ägg, citronskal samt finhackad purjolök. Efter att ha rört ihop allt detta var det dags att visa att man rullat köttbullar förut. Ca 70 bollar skulle nu rullas något större än en normalstor köttbulle. När bollen var färdig doppade vi den i mjölk+ägg för att sedan rulla den i ströbröd och sedan ner i fritösen någon minut. Dessa varma skaldjursbollar serverades sedan som en del av förrätten tillsammans med en currydressing. Jag som i vanliga fall inte är så förtjust i allt som kommer från havet blev oerhört positivt överraskad, detta rekommenderas.

Här ses jag och Löken med våra färdiga ”crabballs”…

När alla var klara med sina delar av middagen cirka 2 h efter start var det dags att dra vidare. Vi forslade nämligen med hjälp av personalen på Racines all mat vidare till Jernvallen och VIP-lokalen där det dukats för finmiddag. När man går ut och äter som privatperson är det många bitar som man inte tänker på. En sådan är upplägget på tallriken, det blev näst intill kaos när det skulle ut 36 tallrikar med noga upplagd mat på.  Här följer kvällens meny:

*Tomatbruschetta-terrine

*Mini quesadilla med rostad paprika, chili , lök och ost

*Rullad prosciutto fylld med Marscapone, strimlad sallad och crema di balsamico

*Fritterade ”crabballs ” med curry mangochutneykräm

Kommentar förrätt: Alla delar av denna fantastiska förrätt smakade jättebra. Måste jag välja ut en favorit blir det rullen av parmaskinka som ni ser upp till höger. Helt klart en 6a i GDs poängsystem (1-6).

Prosciutto och salvialindade fläskfilétournedos med Marsala vinsås

Salviafräst kycklingfilé med tomat, salvia, honung och

balsamic vinägerpuré

Serveras med tapenadepotatis och morotspuré

Kommentar varmrätt: Har i mina ögon allt man kan önska sig i både kött & kyckling samt två fantastiska såser och en olivpotatispuré på det. Litet minus för själva upplägget. En 5a på en skala i GDs poängsystem.

Pannacotta med vit choklad och lime toppad med färska bär

Kommentar dessert: Pannacotta är inte min personliga favorit men färsk frukt går såklart alltid hem. Enligt rykten smakade den lite mycket lime, jag undrar vem som ansvarade för det? Får en 4a på en skala i GDs poängsystem.

Reflektion: Grymt roligt initiativ av klubben och Racines. Riktigt roligt att göra saker ihop som inte har något med bandy att göra. Att trivas ihop som grupp både spelare och tjejer tror jag är viktigt. Så ett stort tack till Racines Catering & Matstudio som gjorde kvällen möjlig. Fick även höra att de var imponerade av oss med tanke på hur färska vi var på matlagning. Det märktes även tydligt att vi var vana att arbeta ihop som ett lag.

Om jag ska skriva lite bandy också så går vi in i en riktigt viktig vecka. Idag tisdag kommer Edsbyn på besök och på fredag är det dags att ta oss an Hammarby på Zinken. Vi möter två lag som just nu är före oss i tabellen men som vi vet att vi har bra statistik mot de senaste åren. Viktigt att studsa tillbaka på banan igen efter bottennappet hemma mot Broberg senast där man ser hur små marginalerna kan vara. Jag föreslår att ni tar er ner till arenan och ser bra bandy på tisdag eller varför inte åka ner till Stockholm på fredag och var med på en av säsongens roligaste matcher. På Zinken är det nämligen alltid mycket folk och många SAIKsupportrar bruka sluta upp och stötta oss

Det är bättre att skjuta löst på mål än hårt utanför” – Rolle Stoltz

Bandyhälsningar

/ 23an.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s