Veckan som gått med Marko & Ted…

Tjena på er, här kommer nästa inlägg. Temat är veckan som gått:

Ted: Jaha Marko, under veckan som gick tog vi full pott med bland annat en härlig seger på ”Nya Söderstadion”. Om vi börjar med Tele2 arena, är den inte fantastisk?

Marko: Riktigt grym arena. Jag var där i höstas på det första derbyt mellan DIF-AIK. Det var mäktigt, men lika mäktig tycker jag matchen i fredags var. Fantastisk inramning och ett härligt resultat som vi fick med oss från nya Stockholm Stadion .). Hur kändes det att spela? Måste varit lite finalkänsla?

Ted: Fantastisk arena faktiskt. Undrar om inte det kan vara ett bättre alternativ än Friends för bandyns SM-final. Stämningen och inramningen i fredags var underbar, tänk om vi fick spela inför 10-12 000 pers varje match! Matchen var lite av en repris från förra finalen. Samma inramning med is, publik och nationalsång. Största skillnaden var väl att vi inte släppte in 4 mål under första 10 min. Sen såklart att vi fick spela klart hela matchen och fick en slutsignal var ju lite annorlunda. Vad säger du om själva matchen

Marko: Jag har egentligen två upplevelser av själva matchen. En ”live” och sen såg jag matchen några dagar efteråt och fick en annan bild av helheten. Live tyckte jag att Bajen hotade oss ganska hårt i första halvlek, men jag tror jag blev lurad av stämningen i arenan. För varje gång som Bajen kom upp mot halva planen så blev det tryck i arenan och jag som känslomänniska åkte nog med i stämningen. När jag sen såg matchen i efterhand så ska jag ärligt säga att Bajen var ganska ofarliga både i första och andra halvlek. Vi har bra koll på grejerna och i andra kliver vi fram mer och tar tag i taktpinnen. Jag är supernöjd, men tycker vi ska vara mer ”kåta” på att vara med och skina från början, om du förstår vad jag menar. Vi får ju en ny chans att träna på det här redan mot Villa, som också kan vara en eventuell finalmotståndare. Vad tror du om den matchen?

Ted: Helt klart är att Bajen hade ett ordentligt hemmastöd och spelade jämt med oss under första halvlek. I andra tycker jag att vi dominerar från första början. Kan också hålla med dig om det där med att ”ta tag i taktpinnen” kan bli bättre på bortaplan. Matchen mot Villa idag kommer garanterat bli intressant. Det brukar alltid bli tempofyllda & välspelade fighter mot Villa Li$ch. De har en del revansch att utkräva på oss efter krossen i arenan i höstas. Vad tror du om den matchen?

Marko: Villa kommer vara otroligt revanschsugna. Vi kan nog glömma en lika enkel match som senast. Jag tror på en målrik match med ett böljande spel. Kan vi hålla oss ifrån ”raggarbandy” så tror jag vi vinner, men det blir tufft! Det ska bli kul att vara där i en förhoppningsvis fullsatt arena. Kanske kommer nästa inlägg på torsdag när vi är på väg hem?

Ted: Absolut, villa är ett annat lag hemma i Sparbanken Arena. Raggarbandy är inget för oss, låt oss styra matchen och ha kontroll på tempot! Vi ska ju givetvis också nämna Bissen Brainwalk-matchen i söndags. Vilken kämpe han är Mattias, man blir rörd av träffa honom. De specialdesignade matchtröjorna då? Hiss eller diss?

Marko: Hiss definitivt! Jag ska själv buda på en tröja och hoppas kunna hänga upp den på ”Leva i Harmoni”. Häftigt att kunna hjälpa Bissen i hans jobb att sprida kunskap. Riktigt roligt att träffa honom. Hoppas det här fortsätter som en årlig tradition!

Ted: Jag håller med dig, tröjan var snygg och hade rätt budskap. Skulle dock inte byta ut den mot elitseriens snyggaste hemmatröja! Nu sitter vi i bussen påväg ner till Lidköping och allt är som vanligt. Crille & jag svär över FIFA-spelet, 31an sover som en stock & servicechefen har fått sin lunchlåda innehållande fem chokladbollar. Har du nåt att tillägga innan vi går till tryck?

Marko: Nej, jag tycker det räcker så. Nu är det full fokus på kvällens match, bara att gasa på! Ha det gott så länge.

”You only fail when you stop trying”

Bandyhälsningar, Marko & 23an

Annonser

4 tankar om “Veckan som gått med Marko & Ted…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s